Je begint een bedrijf. Vanaf het moment dat jij je dienst of product lanceert zit je er klaar voor. Laat die klanten maar komen! Een aantal weken na de lancering moet je pijnlijk concluderen dat je te hoge verwachtingen had en de uitwerking van je plan om te gaan ondernemen niet zo soepel verloopt. Ben ik dan toch niet de ondernemer die ik dacht te zijn?

Dit ben ik in een notendop, zo’n 7 jaar geleden. Herkenbaar?

Het aantal (startende) ondernemers groeit in Nederland en daarbij ook de bijbehorende business coaches. Maar, vraag jij jezelf ook af waar een business coach zijn of haar kennis en ervaringen vandaan haalt? Of zij jou wel echt met je bedrijf naar een volgend level kunnen brengen?

Veel ondernemers vergeten dat. De coaches van nu adverteren met dingen als: “ik help je binnen 1 maand aan €10.000 omzet”, of “verkoop jouw high end programma voor €25.000!”. Wanneer je net bent begonnen met ondernemen zijn dat behoorlijk aantrekkelijke vooruitzichten. En het werkt! Want er zijn ontzettend veel ondernemers die het kleine beetje geld dat zij gespaard hebben hiervoor gebruiken. Zelf heb ik dat de afgelopen jaren ook vaak genoeg gedaan. Ik wilde groeien en liet mij verleiden door de snelheid waarmee ik dacht dat dat kon. Met gemak betaalde ik €3000 voor 1 sessie en na afloop kwam ik teleurgesteld weer terug. 

 Wat mij vooral opvalt is dat heel veel business coaches zelf nooit een ander bedrijf hebben gehad dan het desbetreffende coach-bedrijf. Zij zijn dus begonnen met het helpen van ondernemers zonder ooit zelf een losstaand bedrijf te hebben gehad. Alsof je een kapper, die nog nooit een schaar heeft vastgehouden, jouw haar laat knippen. Niet dat een coachingspraktijk geen bedrijf is, want dat is het zeker wel. Maar ik vraag mezelf met regelmaat af hoe ik ooit iemand had kunnen coachen in het ondernemen als ik zelf niet een ander bedrijf gehad zou hebben. Want hoe had ik dan ooit mijn eerste klant moeten helpen?

Zelf zou ik nooit iemand kunnen coachen in het verkopen van een €25.000 programma. En dat om de volgende simpele reden: ik heb het zelf nog nooit gedaan. Idem dito met die €10.000 omzet in de eerste maand. Dat kan ik je ook niet leren, omdat ondernemen naar mijn idee in de basis niet zo werkt. Op den duur wél een maandelijkse omzet van €10.000? Dan ben ik de vrouw die je moet hebben. Met 1 van mijn bedrijven ben ik binnen 1,5 jaar van €0 omzet naar €70.000 omzet per maand gegaan en we groeien nog steeds. Maar stel je voor dat je vanaf de start €70.000 omzet hebt? Geloof mij: de druk die er dan vanaf de start op je schouders komt te liggen, kun je maar beter voorkomen. 

Wat is een goede business coach? 

Als ondernemer is het belangrijk dat je blijft investeren in kennis. Dat kan in de vorm van een training, cursus, een coach etc. Het geheim achter een goede business coach bestaat uit een aantal factoren waarvan ik er vandaag twee met je deel:

Het coachen uit eigen ervaren

Een bedrijf is een organisch iets. Het leeft, is altijd in ontwikkeling en met het draaien aan de juiste knoppen kan het uitgroeien tot iets heel groots. Ondernemen brengt dagelijks nieuwe uitdagingen met zich mee, dus is het wel zo handig als jouw coach diezelfde uitdagingen heeft ervaren. Want hoe fijn is het als jouw coach direct met concrete voorbeelden kan aankomen waarop jij kan inspelen? Ben je van plan om ooit met een team te gaan werken? Zorg dat jouw coach daar dan ook  ervaring mee heeft. Geef bij het zoeken naar een coach aan welke resultaten je wilt behalen en vraag desnoods naar eigen ervaringen van de coach. Je merkt dan snel genoeg of dit wel echt de juiste persoon is om jou verder te helpen. 

Een goede business coach helpt jou niet aan het snelle geld maar aan een stabiele business!

Ondernemen is een marathon, geen sprint. Je moet ervoor zorgen dat je bedrijf stabiel in de markt komt te staan zodat het tegen een goede winterse storm kan. Da gaat je niet lukken met het snelle geld. Kijk bijvoorbeeld naar de huidige coronacrisis. Er zijn maar weinig mensen die een investering willen doen van €25.000 nu de markt onzeker is. Een dienst van €100 zijn veel mensen makkelijker bereid te doen. Door in volume je dienst of product te verkopen kun je toch een stabiel inkomen genereren. Het kost alleen meer tijd om volume op te bouwen dan 1x iets te verkopen. Maar jij wilt toch ook voor een lange tijd je bedrijf in de markt hebben staan? Een goede business coach helpt jou hierbij.

Wanneer je momenteel met het idee speelt om een coach in te schakelen, maak dan voor jezelf helder welke resultaten je onder andere wilt behalen. Op die manier kun je gerichter een geschikte coach vinden zonder dat je heel veel coaches hoeft te proberen.

Ben jij klaar om nu echt serieus aan je bedrijf te werken en hulp te krijgen van iemand die zelf nog volledig actief is in het bedrijfsleven? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang minimaal 1x per twee weken mijn beste ondernemerstips! 

Yes, ik ben klaar om te groeien!
dit veld niet invullen s.v.p.