Hoe sta jij ’s ochtends op? En dan bedoel ik niet of je in je pizzapyjama rondjes door de kamer huppelt, maar eigenlijk wat er in je gedachten omgaat.

Heb je goed geslapen? Of draai jij je nog eens om als de wekker gaat en vertel jij jezelf het excuus dat je te weinig hebt geslapen?

Er zijn heel veel mensen die de dag al met te weinig beginnen. Ze hebben te weinig geslapen, er is te weinig energie en als zij naar hun agenda kijken is er ook echt veel te weinig tijd om al die to-do dingen van het lijstje af te strepen.

Ik schrik ervan als ik hoor hoeveel mensen hun hele leven rondlopen en constant benoemen dat er van alles te weinig is. Te weinig geld, te weinig tijd voor jezelf… Laat je hier niet door beheersen. Allereerst werkt het zo dat als je overal te weinig in ziet er ook altijd te weinig zal zijn. Vraag mij niet hoe dit werkt, maar let er maar eens op. Begin jij je dag met de woorden dat je te weinig hebt geslapen? Te weinig energie hebt voor die ene opdracht? Ik durf met 100% zekerheid te zeggen dat het gedurende dag inderdaad zo blijkt te zijn.

Er is genoeg!

Neem nu het voorbeeld van tijd voor jezelf. Menig mens vindt nog altijd dat er te weinig tijd is voor hunzelf. Je aandacht en tijd worden opgeslokt door je partner, de kinderen, die collega of die ene klant die altijd meer verwacht dat hij voor gaat. Laat je dit allemaal gebeuren of gaat het nu echt eens tijd worden om hier mee aan de slag te gaan?

Onlangs merkte ik zelf dat ik opstond met mijn team en ging slapen met mijn team. Zodra de wekker ging was er wel iets wat ik moest doen voor hen, idem dito in de avonden. Ik ben blij dat ik iets voor ze kan betekenen en dat de bedrijven goed gaan, maar op een dag vroeg ik mezelf toch af hoe ik hun nog beter van dienst kon zijn maar ook mezelf niet hoefde weg te cijferen. Ik besloot iedere ochtend 2 uur eerder op te staan om rustig te mediteren, te ontbijten en een stuk te lezen. Zie je dat ik geen enkele keer benoem dat ik te weinig tijd had voor mezelf en daarom iets wilde veranderen?

Te weinig geld

Toen ik net begon met ondernemen durfde ik nooit geld uit te geven. Laat staan aan ontwikkeling van mezelf of mijn bedrijf. Ik leefde nog in de wereld van ‘Er is te weinig geld, help!’. Weet je hoeveel geld er in de wereld is? Het is zoveel dat ik niet eens een gok durf te wagen. Ik weet in ieder geval dat er mee dan genoeg is! Dat het alleen nog op jouw bankrekening staat, tsja daar moet je zelf verandering in brengen. Wanneer je geen actieve stappen onderneemt zal je zien dat je altijd blijft hangen in te weinig geld. Investeer liever in kennis, coaching of persoonlijk ontwikkeling om er op die manier erachter te komen hoe jij ervoor kan zorgen dat al dat geld op jouw bankrekening komt. Het geeft je en een positievere gedachten en zeker meer positieve energie om die acties ook echt uit te voeren. Het werkte voor mij, dus ik weet zeker voor jou ook. Mits je serieus aan de slag gaat natuurlijk!

Dus beantwoord voor jezelf dan eerlijk de volgende vraag: Waar heb jij altijd te weinig van?