“Om écht op te kunnen staan, moet je eerst hard vallen” – AMY

Er zijn van die geboren ras-ondernemers. Je kent ze vast. Mannen én vrouwen bij wie het ondernemerschap bijna zichtbaar is in de genen. Waarbij het ondernemen met de paplepel is ingegeven. Die van generatie op generatie een bedrijf door hebben gekregen of samen met familie hebben opgezet. Een rijke stamboom vol ondernemers DNA.

Dat is niet het verhaal van Amy.
Althans, niet op het eerste gezicht. Toen Amy 22 was dacht ze met haar €500 spaargeld een bedrijf te starten waar ze in een paar jaar snel en eenvoudig geld zou verdienen. De planning was dat ze vervolgens de liefde van haar leven tegen zou komen en dan zou stoppen met ondernemen en weer veilig voor een baas zou gaan werken. Zeven jaar later heeft deze dame een miljoenenomzet; verdeeld over drie bedrijven. Is zij een graag gehoorde spreker. Kun je bij haar diverse coachprojecten volgen. Heeft zij het boek: ‘Zo doe je dat’ uitgebracht. Maar boven alles heeft ze de liefde van haar leven ontmoet; écht ondernemen.

Amy van der Ham; de (v) ~ rasondernemer,
1 doorzetter, 2 bruisend, 3 to the point, 4 gedreven, 5 vrij

‘Ik ben in de opstartfase van mijn bedrijf een aantal malen gigantisch hard gevallen. Logisch, want ik had geen enkele kennis van ondernemen en bovendien geen duidelijk doel. Toen ik uiteindelijk wel de juiste focus en een heldere bestemming had, behaalde ik een solide omzet. Op dat moment besloot ik mijn eigen ontdekkingen toe te passen in een tweede bedrijf. Ik wilde bewijzen dat je met de juiste mindset en 100% commitment een succesvol bedrijf kan opzetten zonder direct over alle kennis van een bepaald werkveld te beschikken.

Inmiddels run ik 3 bedrijven en produceren mijn gedachten automatisch nieuwe business-ideeën. Ondernemen hoeft zeker niet in je DNA te zitten, maar wel in jouw bevlogenheid. Het allermooiste van ondernemen is vrijheid creëren. Financiële vrijheid, maar ook vrijheid om te doen wat je wilt doen. Voor mij is dat de vrijheid om ondernemers zoals jij te leren wat mij heeft geholpen om drie succesvolle bedrijven te bouwen.’

Amy

Founder

Overtuigingen & Tips

Het snelle geld is niets waard

Ik zie veel te veel ondernemers gaan voor het snelle geld. Dat heb ik ook geprobeerd, maar het werkt niet op de lange termijn. Bij een onverwachte situatie is het snelle geld ook snel op en komt direct jouw business in gevaar. Werk aan een stabiele business + omzet en neem daar ook de tijd voor. Alleen dan ben je beschermd tegen  onverwachte situaties en tegenslagen die iedere ondernemer te verduren krijgt. Geen paniek want met diepe wortels, kun je iedere storm aan!

Jij bent jouw bedrijf
Een overtuiging die ik heel snel eigen heb gemaakt. Een bedrijf is organisch, het leeft en is altijd in beweging. Heb jij het gevoel van niet? Dan is er iets mis en moet je hard aan de slag.

Ik merkte door de focus vaker bij mij persoonlijk neer te leggen, dat mijn bedrijf gigantisch ging groeien. Ik werd er aan twee kanten beter van. Heb jij geen idee hoe je dit doet? Laat mij je helpen!

Geld komt naar je toe als je het uitgeeft

Op de juiste manier dan welteverstaan. Natuurlijk moet je niet zonder nadenken geld gaan uitgeven, maar wel blijven investeren in jouw bedrijf. Dit kan zijn in materiaal, media campagnes, kennis, vastgoed en meer. Investeer niet alleen in jouw bedrijf maar ook in jezelf. Want jij bent jouw bedrijf, weet je nog?